BelépésNaptár

április 2019
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Köszönjük!

Térkép


Diósgyőri Görög Katolikus Templom nagyobb térképen való megjelenítése

Statisztika

Az Egyházközségi oldal indulása:
2007. május

2007. október 29. óta:

látogatónk volt.

---
 

A római nemzetközi ministránszarándoklat központi eseményére július 31-én, kedden este került sor a Szent Péter téren. Ferenc pápa találkozott a fiatalokkal, akik kérdéseket intézhettek hozzá. Ezután együtt imádkoztak a fiatalok a pápával a békéért.

alt

„Keresd a békét, és a járj nyomában!” – ez a mottója a nemzetközi ministránszarándoklatnak – emlékeztetett a Szentatya. – A béke mindig Jézus Krisztus által születik. Mi tehát a békére kaptunk meghívást. Van egy ima, amelyet Szent Ferenc lelkisége hat át: ha Istenre bízzuk magunkat, ha átadjuk magunkat Isten kezébe, akkor a béke eszközeivé válunk. Imádkozzunk tehát Szent Ferenc nyomán: „Ó, Uram, te mindannyiunkat ismersz, ismered erősségeinket és gyengeségeinket, a rosszból a jóra hívsz minket. Arra bátorítasz, hogy szeressünk, hogy értsük meg felebarátainkat és bocsássunk meg. Tekintetünket az énről irányítsd a te felé. Küldj el bennünket, hogy megvédjük a békét, és azt elsőként éljük meg. Vezess bennünket, hogy eszközeiddé váljunk. Erre kérünk most és mindörökkön örökké. Ámen.”

Ferenc pápa homíliáját követően elhangzott a hívek könyörgése, majd a Szentatya így folytatta az imádságot: „Isten elküldte Fiát a világba, hogy hirdesse Isten országát és elvigye az embereknek az Ő békéjét. Mint ahogy a ministránsok az oltárhoz viszik az ajándékokat, így hozzuk mi is imáinkat eléd, ó Istenünk, aki a békét adod. Nagy Isten, itt állunk előtted szándékainkkal, reményeinkkel és vágyainkkal. Te már ismered őket, még mielőtt mi kimondanánk. Mindent, ami átsuhan fejünkben és szívünkben, belehelyezzük az imába, amit maga Jézus ajándékozott nekünk. Egymás kezét megfogva, egységben egymással, egységben otthoni szeretteinkkel, mindenki a saját nyelvén imádkozza el a Miatyánkot...”

Isten elé vittük imáinkat, mindent, ami betölti szívünket. Adjunk most közösen egy békejelet. Készítsünk helyet Isten szavának. Mindnyájan tartsunk egy perc csendet – kérte a pápa az Úr imádsága után.

Ezt követően a Nemzetközi Ministránsszövetség és a Nemzetközi Ministránszarándoklat elnöke, Német László püspök fordult a Szent Péter téren egybegyűlt fiatalokhoz: „Mindenkit megkérek, hogy mondjuk el együtt a zarándok imáját: »Jézus Krisztus, te vagy a mi békénk, szolgálatunk a tiéd, benned egységben vagyunk, elvisszük világosságodat. Ámen.«”

Az imatalálkozó végén Ferenc pápa áldását adta a Szent Péter téren összegyűlt ministránsokra. „És most, közös imánk végén misszióba küldelek benneteket: legyetek a béke keresői! Kötelezzétek el magatokat a kevésbé szerencsések érdekében, akiknek nincs hangjuk a világban! Tiltakozzatok, amikor az igazságtalanság és a viszály uralkodik! Éljétek meg a békét! Loyolai Szent Ignác és Isten Legszentebb Anyja közbenjárására áldjon meg benneteket a szentháromságos egy Isten. Menjetek és hirdessétek a békét!”

Forrás: Vatikáni Rádió

Adó 1+1 % - Támogatás

A Magyar Katolikus Egyház technikai száma:

0011

  
Az Egyházközségünket támogató
Kis Szent Teréz Alapítvány adószáma:

18410215-1-05

Tájékoztató az 1 % felajánlásáról 

 

Az Egyházközség számlaszáma:

10700086-66754772-51100005

Egyházfenntartás

Hogyan támogathat minket?

>>>Kattintson ide<<<

Hitoktatási körlevél MKPK

A Magyar Katolikus Püspöki Kar
hitoktatásról szóló körlevele

és Nyilatkozat

ide kattintva olvasható

Képviselőtestület

AZ EGYHÁZKÖZSÉG

KÉPVISELŐTESTÜLETE

>>>kattintson ide<<<

Ajánlott oldalak

 

Keresés

Régi oldalunk...

Régi oldalunk

MEGSZŰNT!!!

már nem talál

archív tartalmakat:

www.diosgyorgk.fw.hu

Már nem frissül tovább,

és elmúlt eseményeink

már nem tekinthetőek meg.

VÉGE...

Ki olvas minket?

Oldalainkat 60 vendég böngészi