BelépésNaptár

december 2020
H K SZ CS P SZ V
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Köszönjük!

Térkép


Diósgyőri Görög Katolikus Templom nagyobb térképen való megjelenítése

Statisztika

Az Egyházközségi oldal indulása:
2007. május

2007. október 29. óta:

látogatónk volt.

---
 

A görögkatolikusok hat héten keresztül készülnek Jézus születésének ünnepére. A november 15-én kezdődő karácsonyi böjt napjait ezúttal imádságra vonatkozó tanácsokkal igyekszik segíteni a Hajdúdorogi Főegyházmegye.

Lehet nem helyesen imádkozni? Erre inkább úgy válaszolhatunk, hogy mindig lehet jobban, ebben mindig fejlődhetünk. Minél jobb az imádságunk, vagyis minél személyesebb, minél mélyebb, minél inkább átjárja az Isten iránti forró szeretet, annál inkább hat az életünkre, a tetteinkre, annál inkább formál minket. Mi lehetne jobb karácsonyi készületünk, mint az, ha életünk Isten akarata szerinti formálásával egyre közelebb kerülünk ahhoz a Krisztushoz, aki istensége dicsőségét elhagyva leszállt hozzánk, emberré lett értünk, hogy ne csak hasonlítsunk rá, hanem eggyé is váljunk vele?

A napi jótanácsokat jobbára egyiptomi szerzetesek lelki tapasztalataiból merítették a szervezők. A szerzők között megtalálható Nagy Szent Makáriosz, Evagriosz Pontikosz, Lépcsős Szent János és társaik, akiknek írásait a Kis Filokália című híres könyvecske gyűjti egybe.

Ezeket a tanácsokat mindennap megjelentetik a görögkatolikus felületeken. De akik kérik, azoknak a telefonjára is el tudják küldeni rövid üzenet formájában. Ehhez a +36/30/1813893-as telefonszámon kell regisztrálni, az üzenetben kérik a nevet és lakóhelyet is feltüntetni. Regisztrálni november 13-ig lehet.

„Bízhatunk abban, hogy mind a fölajánlott böjtünk, mind az imádságunk és minden egyéb lelki törekvésünk Isten segítségével hatékony segítség lesz abban, hogy karácsonyhoz közeledve egyre közelebb kerüljünk a mindenható Istenhez, egyre többet megértsünk és fölfogjunk a megtestesülés nagy titkából” – olvasható az egyházmegye honlapján közzétett felhívásban.

Adatkezelési tájékoztató: A megadott adatokat (nevet, lakóhelyet és telefonszámot) a hatályos magyar és európai adatvédelmi jogszabályoknak megfelelően kezelik, kizárólag a böjti sms-ekhez használják, harmadik félnek nem adják tovább. Az adatokat külön kérésre azonnal, de legkésőbb a böjti időszak végén maradéktalanul törlik rendszerükből.

Forrás és fotó: Hajdúdorogi Főegyházmegye

Kérjük, hogy regisztrálj vagy jelentkezz be, ha hozzá kívánsz szólni ehhez a cikkhez.

" KÖZÖS DIÓHÉJ "

Adó 1+1 % - Támogatás

A Magyar Katolikus Egyház technikai száma:

0011

  
Az Egyházközségünket támogató
Kis Szent Teréz Alapítvány adószáma:

18410215-1-05

Tájékoztató az 1 % felajánlásáról 

 

Az Egyházközség számlaszáma:

10700086-66754772-51100005

Egyházfenntartás

Hogyan támogathat minket?

>>>Kattintson ide<<<

Hitoktatási körlevél MKPK

A Magyar Katolikus Püspöki Kar
hitoktatásról szóló körlevele

és Nyilatkozat

ide kattintva olvasható

Képviselőtestület

AZ EGYHÁZKÖZSÉG

KÉPVISELŐTESTÜLETE

>>>kattintson ide<<<

Ajánlott oldalak

 

Keresés

Régi oldalunk...

Régi oldalunk

MEGSZŰNT!!!

már nem talál

archív tartalmakat:

www.diosgyorgk.fw.hu

Már nem frissül tovább,

és elmúlt eseményeink

már nem tekinthetőek meg.

VÉGE...

Ki olvas minket?

Oldalainkat 20 vendég böngészi