BelépésNaptár

július 2019
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Köszönjük!

Térkép


Diósgyőri Görög Katolikus Templom nagyobb térképen való megjelenítése

Statisztika

Az Egyházközségi oldal indulása:
2007. május

2007. október 29. óta:

látogatónk volt.

---
 

Július 7-én este ünnepélyes vecsernyével kezdődött a nyíregyházi Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskolán a Keleti Képzők Képzése elnevezésű programsorozat. A képzést a Görögkatolikus Metropólia szervezi, a Keleti Kongregációval együtt, a keleti katolikus egyházak szemináriumainak több országból érkezett leendő és lehetséges elöljárói számára.

Rómában vagy más nagyobb városokban rendszeresen tartanak hasonló jellegű képzést a papnevelés főszereplőinek, tanároknak, lelki és fegyelmi elöljáróknak, de a keleti egyházak szemináriumai számára ez a legelső alkalom. Jóllehet, a keleti egyházak papjai számára sok olyan sajátosságot is figyelembe kell venni, amely a saját rítusból fakadóan jelentősen eltér a római katolikus papképzéstől.

Az első héten Manuel Nin athéni püspök-exarcha és Stefano Parenti római liturgiatudós is tartott előadásokat, utóbbi a liturgikus képzés aktuális kérdéseiről.

Az Apostoli Nunciatúra részéről Germano Penemote ügyvivő, elsőbeosztott látogatta meg a mintegy harminc főből álló csoportot, és tolmácsolta Michael August Blume szentszéki nagykövet köszöntését.

Előadott Ihor Boyko lembergi rektor, aki az életállapot-választás nehézségeiről, az abban való segítségnyújtásról beszélt, illetve Vincze Krisztián, a Szent Atanáz Főiskola filozófiatanára, aki a papképzés különböző antropológiai megközelítéseiről adott összefoglalást.

A hét utolsó tanulmányi napján Massimo Pampaloni jezsuita atya, a Keleti Intézet dékánja mutatta be a pedagógia patrisztikus alapjait, összevetve a mai pedagógiai szemléletekkel.

A résztvevőknek mindennap lehetőségük van a hallott előadások közös földolgozására, kisebb csoportokban való megbeszélésre. Az előadások és a képzés nyelve alapvetően az olasz, de sokan angolul vagy valamelyik szláv nyelven szólnak hozzá a megbeszélésekhez.

A munka mindennap Szent Liturgiával indul a Szent Miklós-székesegyházban, esténként pedig ugyanott vecsernyét imádkoznak a képzők és képzésben résztvevők. Ezek nyelve szintén változó, többször felcsendül román nyelvű ének is, az itt lévő fiatal romániai teológusoknak köszönhetően.

A hét végén Debrecenbe is ellátogattak a résztvevők, ahol Cyril Vasil érsekkel, a Keleti Kongregáció prefektusával találkoztak, vasárnap pedig Máriapócson vettek részt a püspöki Szent Liturgián.

Forrás: Hajdúdorogi Főegyházmegye

Kérjük, hogy regisztrálj vagy jelentkezz be, ha hozzá kívánsz szólni ehhez a cikkhez.

Adó 1+1 % - Támogatás

A Magyar Katolikus Egyház technikai száma:

0011

  
Az Egyházközségünket támogató
Kis Szent Teréz Alapítvány adószáma:

18410215-1-05

Tájékoztató az 1 % felajánlásáról 

 

Az Egyházközség számlaszáma:

10700086-66754772-51100005

Egyházfenntartás

Hogyan támogathat minket?

>>>Kattintson ide<<<

Hitoktatási körlevél MKPK

A Magyar Katolikus Püspöki Kar
hitoktatásról szóló körlevele

és Nyilatkozat

ide kattintva olvasható

Képviselőtestület

AZ EGYHÁZKÖZSÉG

KÉPVISELŐTESTÜLETE

>>>kattintson ide<<<

Ajánlott oldalak

 

Keresés

Régi oldalunk...

Régi oldalunk

MEGSZŰNT!!!

már nem talál

archív tartalmakat:

www.diosgyorgk.fw.hu

Már nem frissül tovább,

és elmúlt eseményeink

már nem tekinthetőek meg.

VÉGE...

Ki olvas minket?

Oldalainkat 76 vendég böngészi