BelépésNaptár

július 2020
H K SZ CS P SZ V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Köszönjük!

Térkép


Diósgyőri Görög Katolikus Templom nagyobb térképen való megjelenítése

Statisztika

Az Egyházközségi oldal indulása:
2007. május

2007. október 29. óta:

látogatónk volt.

---
 

Védőszentjének ünnepét ülte a szatmárnémeti magyar görögkatolikus egyházközség december 6-án, csodatévő Szent Miklós püspök napján. Az ünnepen felköszöntötték Pallai Béla címzetes esperest, szatmárnémeti parókust, aki aznap ünnepelte hetvenedik születésnapját.

A Szent István téri Szent Miklós görögkatolikus templomban már egy órával az ünnepség előtt gyülekeztek a hívek, hogy a patrónusuk tiszteletére végzett ájtatosságokkal hangolódjanak rá a délután hat órakor kezdődő búcsúi Szent Liturgiára. A Szent Miklós-akathisztosz éneklése alatt már kígyózó sorok álltak a gyóntatófülkék előtt, hogy a búcsú elnyeréséhez szükséges lelki felkészüléssel is teljessé váljon az ünneplés.

alt

A Mennyei Király, Vigasztaló kezdetű énekre a képviselő-testület és az Árpád-házi Szent Piroska Nőszövetség tagjai vezették be a templomba a ministránsokat és a tizenöt fős papi menetet. A Szent Liturgiát Jaczkó Sándor balkányi görögkatolikus esperes vezette. A diakónusi szolgálatot Simon István újszentelt diakónus látta el. A szónok Seffer Dániel Antal ugocsai esperes volt, aki az ünnepre készülőknek kilenc héten át lelkigyakorlatot tartott, amelyet immár hatodik alkalommal szerveztek meg a búcsú előtt nagykilenceddel egybekötve.

Az elmúlt évekhez hasonlóan a búcsúra jelent meg a Szent Miklós Kilenced Füzetek könyvsorozat aktuális száma, amely tartalmazza a nagykilenced idején elhangzott összes szentbeszédet.

Folytatva lelkigyakorlatos beszédeinek gondolatmenetét, Seffer Dániel Antal a homíliában az ünnepelt szent személyét és csodáit felelevenítve beszélt a példaképről, a boldog családról, a nagyszülők elengedhetetlen szerepéről a családban, az életszentségről. Szent Miklós képes volt úgy ajándékot adni, hogy végül ő lett a megajándékozott, beigazolva a felolvasott evangéliumi szakaszban hallott ígéretet: Örüljetek és ujjongjatok, mert nagy lesz a mennyben a jutalmatok!

alt

Pákozdi István budapesti egyetemi lelkész, pápai káplán – mindenki meglepetésére – egyenesen Rómából hozott pápai áldással köszöntötte fel Pallai Béla címzetes esperest, parókust, aki ezen a napon ünnepelte hetvenedik születésnapját. Mielőtt felolvasta volna a szentszéki oklevelet, Pákozdi István méltatta a helyi közösség lelkipásztorának áldozatos munkáját.

A templomi szertartásokon az ugyancsak vendégként jelen lévő ifj. Gorcsa György máriapócsi főkántor vezette az éneket. A Szent Liturgia végén közösen mondták el a hívek a Szent Miklós-kilenced imáját, a helyi parókus pedig megáldotta a nőszövetség által készített hagyományos Szent Miklós-kenyereket, majd himnuszok, miroválás és ereklyecsókolás következett.

alt

Az elmúlt évek gyakorlatától eltérően az idei Szent Miklós-kenyérek nem egyszerű zsömlék vagy kisebb kenyerek voltak, hanem mézeskalács ízű, Szent Miklós-ikon lenyomatával díszített sütemények. A szentelményt szétosztották a híveknek – ahogy kilenc héten át, minden nagykilencedes Liturgia végén.

Forrás és fotó: Szatmárnémeti Szent Miklós Görögkatolikus Egyházközség

" KÖZÖS DIÓHÉJ "

Adó 1+1 % - Támogatás

A Magyar Katolikus Egyház technikai száma:

0011

  
Az Egyházközségünket támogató
Kis Szent Teréz Alapítvány adószáma:

18410215-1-05

Tájékoztató az 1 % felajánlásáról 

 

Az Egyházközség számlaszáma:

10700086-66754772-51100005

Egyházfenntartás

Hogyan támogathat minket?

>>>Kattintson ide<<<

Hitoktatási körlevél MKPK

A Magyar Katolikus Püspöki Kar
hitoktatásról szóló körlevele

és Nyilatkozat

ide kattintva olvasható

Képviselőtestület

AZ EGYHÁZKÖZSÉG

KÉPVISELŐTESTÜLETE

>>>kattintson ide<<<

Ajánlott oldalak

 

Keresés

Régi oldalunk...

Régi oldalunk

MEGSZŰNT!!!

már nem talál

archív tartalmakat:

www.diosgyorgk.fw.hu

Már nem frissül tovább,

és elmúlt eseményeink

már nem tekinthetőek meg.

VÉGE...

Ki olvas minket?

Oldalainkat 23 vendég böngészi