BelépésNaptár

szeptember 2021
H K SZ CS P SZ V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Köszönjük!

Térkép


Diósgyőri Görög Katolikus Templom nagyobb térképen való megjelenítése

Statisztika

Az Egyházközségi oldal indulása:
2007. május

2007. október 29. óta:

látogatónk volt.

---
 

A pápa Ukrajnáért elnevezésű projekt 2016-ban indult el 15 millió euró befektetéssel, és lassan a végéhez közeledik. Egyik gyümölcse az ökumenikus jótékonysági együttműködés, amely tovább folytatódik. A vasárnapi Úrangyala elimádkozásakor Ferenc pápa felhívást intézett a donbászi tűzszünet kapcsán, amelyről Eduard Kava, Lviv (Lemberg) segédpüspöke nyilatkozott a Vatikáni Rádiónak.

Ima és jótékonyság – így fordult pápasága kezdetén a szeretett ukrán néphez Ferenc pápa, aki kiemelt figyelemmel követi a 2014 óta folyó háború fájdalmas eseményeit. A Szentatya számos alkalommal nyilvánosan és személyesen is felhívta a világ figyelmét Ukrajnára, ahogy az elmúlt vasárnap is, amikor üdvözölte a donbászi fegyverszünetet.

A lvivi segédpüspök a jelenleg is zajló konfliktust sebnek nevezte, amelytől leginkább a gyermekek szenvednek. Arra buzdította a nemzetközi közösséget, hogy találjon megoldást, amely meghozza az igazságos béke gyümölcseit. Ez nagyon fontos az ukránok számára – hangsúlyozta a Vatikáni Rádiónak adott interjúban Eduard Kava püspök.

Ferenc pápa ukrajnai humanitárius projektje a szeretet és a szolidaritás konkrét jele, amely vallástól, felekezettől és etnikai hovatartozástól függetlenül nyújt segítséget. Fűtőanyagokat, orvosságot, ruhákat és élelmiszereket, higiéniai eszközöket, továbbá pszichológiai és szociális támogatást biztosít a rászorulóknak. A projektek hamarosan lezárulnak, de az orvosi felszereléseket továbbra is szállítják majd  a gyermekkórháznak – mutatott rá a lvivi segédpüspök.

Az Átfogó Emberi Fejlődés Előmozdításának Dikasztériuma felügyeletével megvalósított terveket az ukrajnai apostoli nunciatúrával fenntartott folyamatos együttműködés tette lehetővé. Az első évben egy helyi technikai bizottság, a második évben a kijevi központú technikai titkárság segítette a végrehajtást. A helyi egyház jótékonysági szervezetei, valamint más keresztény felekezetek és nemzetközi szervezetek is részt vettek a munkában. „Az ökumené szép jele” – így jellemezte a közösen megvalósított munkát a lvivi segédpüspök.

Mindezt a szegények, a háború okozta stressz miatt szenvedő gyermekek, számos család és idős emberek szolgálatában végezték, akik mindenüket elvesztették és nagyon alacsony nyugdíjból élnek. „Nincs már vészhelyzet, de továbbra is szükség van az Egyház munkájára” – figyelmeztetett Eduard Kava.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

" KÖZÖS DIÓHÉJ "

Adó 1+1 % - Támogatás

A Magyar Katolikus Egyház technikai száma:

0011

  
Az Egyházközségünket támogató
Kis Szent Teréz Alapítvány adószáma:

18410215-1-05

Tájékoztató az 1 % felajánlásáról 

 

Az Egyházközség számlaszáma:

10700086-66754772-51100005

Egyházfenntartás

Hogyan támogathat minket?

>>>Kattintson ide<<<

Hitoktatási körlevél MKPK

A Magyar Katolikus Püspöki Kar
hitoktatásról szóló körlevele

és Nyilatkozat

ide kattintva olvasható

Képviselőtestület

AZ EGYHÁZKÖZSÉG

KÉPVISELŐTESTÜLETE

>>>kattintson ide<<<

Ajánlott oldalak

 

Keresés

Régi oldalunk...

Régi oldalunk

MEGSZŰNT!!!

már nem talál

archív tartalmakat:

www.diosgyorgk.fw.hu

Már nem frissül tovább,

és elmúlt eseményeink

már nem tekinthetőek meg.

VÉGE...

Ki olvas minket?

Oldalainkat 265 vendég böngészi